Tiyatro oyunu ‘Madımak’ın gala gösterimi

Madımak adlı tiyatro oyununun gala gösterimi bugün saat 20:0’da Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Ali Doğan Sahnesi’nde yapılacak.

Serdar Doğan’ın yazdığı ve Cengiz Sezgin’in yönettiği Madımak adlı tiyatro oyununun gala gösterimi bugün saat 20:0’da Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Ali Doğan Sahnesinde yapılacak.

Ankara Simurg Oyuncularının oynadığı oyunun müziğini Hasan Yükselir, ışığını ise Murat Atmış yapıyor. Oyun adından da anlaşılacağı üzere 1993 yılında Sivas Madımak Oteli’nde gericiler tarafından gerçekleştirilen Madımak Katliamını konu alıyor.

Oyuna, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, Alevi Bektaşi Federasyonu, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Yol TV destek veriyor. (HABER MERKEZİ)